måndag 30 september 2013

♥ Tack tag ♥




Srapidoo har en utmaning i sitt forum (http://www.scrapidoo.se/) man skall använda färgerna turkost, svart och vitt. Jag gjorde en tack tag till min underbara stallkamrat Lotta för att jag fått låna hennes transport mm. Den lilla söta fågeln klippte jag ut från ett spillbitspapper :) Papprena i mitten sydde jag ihop med en raksöm. 



På baksidan skrev jag en liten hälsning , sedan tog jag tre olika Partylite ljus och la dom in en cellofan påse och gjorde en etikett längst upp som jag satte fast med häftapparat . 




♥ Manligt , mörkt & Metall ♥



Nu har jag varit sjuk snart en vecka med feber , ont i bihålor och allmänt hängig ;( Det enda jag orkar med är att sitta en stund vid pysselbordet. Har länsat nätet i jakten på inspiration och hittade denna utmaning hos Creativica :(http://creativica.wordpress.com/2013/09/03/manadstavling-september-kortlift/) Man skall lifta det vackra kortet nedan och temat är mörk , manligt och metall. Det finns två saker jag tycker är svårt , kort till män och julkort så jag tog min chans att öva.

Inspirerades av cirkeln och bandet , motorcykeln är utklippt från ett papper alla papper är rivna och chalkade med guld runt om, det lilla risknippet som jag bundit ett guldsnöre runt är stjälkarna från små rosor :) Den lilla ramen som jag satt fast med brads är i metall som jag behandlat med Alcoinks ! Jag vart faktiskt riktigt nöjd hoppas ni gillar det :) 





söndag 29 september 2013

♥ Py-Hobby ♥



Här kommer ett julkort från mig , är verkligen ingen fena på julkort ;) Hittade dock en utmaning som innebar julkort och en skiss - perfekt :) Den finns hos http://www.pyhobby.se/ Rotade runt bland mina julpapper och min Magnolia stämpel som jag målade med distresser. Höll det ganska enkelt med dekorationer , lite silkespapper och ett par blad och "lingon". 



♥ Jag har gjort en tavla ♥



Jag hade en canvas tavla som jag vunnit i en tävling för länge sedan , visste inte riktigt vad jag skulle göra med den. Men så såg jag Allt om Scraps Designutmaning för September (http://tidning.alltomscrap.se/2013/09/designutmaning-september.html ) , och kände för att kladda lite :) 
Jag har börjat med ett lager hobbyfärg sedan har jag sprejat med Glimmer mist i olika färger som passar med färg palleten nedan. Färgade in ett notpapper med samma glimmer mists , färgade även in bokstäverna med miststen, skrev den andra texten på vitt papper och färgade in även dom :) Satte dit en fjäril och ett löv , lövet har fått en omgång med distresser. Runt kanten på Canvasen drog jag med en stämpeldyna i mörkt brunt, 

lördag 28 september 2013

♥ Rosa Rosor ♥


Svensk Scrapboooking (http://www.svenskscrapbooking.se/ ) har en veckoutmaning där man skall inspireras av bilden nedan. Jag gjorde ett kort med massor av rosor ,en bild på en tårta utklippt från ett papper , kantstans från Martha  Stewart och vit "hålduk" under papprena. 








fredag 27 september 2013

♥ Veckans Nya Skiss #39 ♥



Direkt när jag såg skissen (http://veckansnyaskiss.blogspot.se/2013/09/39.html )den här veckan poppade det upp en ide gillar verkligen denna skiss ♥
Har gjort en egen bakgrund med Distress Ink , Broken China sedan har jag stämplat den fina båten från October Stamps och en bakrundstämpel från ett clearstampark. Duttade med TatteredAngels Chalkboard Teal High Heal så det skapade rinningar. Sedan rev jag tidningspapper och klistrade på , målade båtens segel med Distresser och ritade dit måsar och dom streckade linjerna , älaskar att skapa utan mönstrade papper ...även fast jag är galen i dom ♥




torsdag 26 september 2013

♥ Scrapdraken ♥

Hittade en rolig utmaning hos Scrapdraken (http://www.scrapdraken.blogspot.se/2013/09/september-tavling-hos-scrapdraken.html ) där man skall skapa efter skissen och använda färgerna Rött, grönt , vitt och Guld. Jag är urusel på Julkort , konstigt för jag älskar julen men tycker aldrig jag får till julkorten någe bra ;(
Men här såg jag min chans att göra något roligt av det . Har embossat swirlsen ( Clearstamps från Prima)  och text stämpel med guld embosspulver, den guldiga renen hittade jag i min jul låda :) 

tisdag 24 september 2013

♥ Manliga kort ♥


Jag har jättesvårt med manliga kort, tycker det är så svårt att få till det ;( Men blev lite tvungen att göra två manliga kort då min systerson fyllde 30 och min bror 50 nu i September. Har använt gamla Bo Bunny papper som jag tror jag köpte just i syftet att göra lite mer maliga kort ! 

söndag 22 september 2013

♥ Scrap-Perra´s Septemberutmaning ♥


Hos Scrap-Perra ( http://www.scrap-perra.se/ ) pågår det en September utmaning där man skall skapa efter en skiss som Webmaster Helene gjort. Ytterligare en rolig skiss som kickar igång inspirationen. Jag fortsätter att använda mina SassaFrass Lass papper dom är ju så underbara ♥ Ankan är en Digistamp jag hittat på nätet på pinterest. Den är målad med Distresser. Har gjort hål i papprena och bundit ihop dom med broderitråd. 



lördag 21 september 2013

♥ Svensk Scrapbooking September - Månadsutmaning ♥


Hos Svensk Scrapbooking (http://www.svenskscrapbooking.se) har man en Septemberutmaning där man ska skapa ett kort efter en skiss , gillade skissen jättemycket då den var både utmanande och lätt :) 



Jag har använt SassaFrass Lass papper , jag bara älskar deras papper dom är så fina i sig att man knappt behöver ha några dekorationer. Jag har gått ganska hårt in på skissen med lite få ändringar , jag klippte ut hjärtan från pappret i stället för cirklar tillexempel. Bilen med den söta babyn hittade jag på nätet ( http://www.coloring-book.info/coloring/ ) och den är målad med distresser

fredag 20 september 2013

♥ Inky Chicks #13 ♥


Inky Chicks ( http://inkychicks.blogspot.se/2013/09/challenge-13-pretty-in-pink.html ) utmaning denna gång heter Pretty in Pink. Passade på att göra ett beställningskort där det skulle vara tjejigt, bling och exklusivt. Mitt kort går i rosa och guld, stämpeln är från Shortyfriends och är målad med distresser. 

Inky Chicks (http://inkychicks.blogspot.se/2013/09/challenge-13-pretty-in-pink.html) challenge this time is called Pretty in Pink. Took the opportunity to make an order card where it should be girly, bling and exclusive. My card is in pink and gold, the stamp is from Shortyfriends and is painted with distress ink .

torsdag 19 september 2013

♥ Bra att ha ♥





Barnkort är alltid bra att ha :) Dom här gjorde sig själva , Giraffen och Krokodilen är urklippta från ett SassaFrass Lass papper. Lite band och annat smått ur gömmorna , ibland behöver inte allt vara så svårt ♥







söndag 15 september 2013

♥ Inkido September utmaning ♥


Inkidos September utmaning ( http://inkido.blogspot.se/2013/09/september-challenge-layers-and-border.html ) fick mig att plocka fram mina bortglömda kantstansar :) Utmaningen lyder :
Gör ett projekt (kort/layout/alter) som visar en massa lager och använd minst en kantstans.


Inkidos September challenge (http://inkido.blogspot.se/2013/09/september-challenge-layers-and-border.html) made ​​me pick up my forgotten borderpunches :) The challenge is:

Create a project (card/layout/off-the-page project) that shows lots of layers and use at least one border punch or border die.

Jag har använt en stämpel som jag är 99 % säker på är Inkido ? Rätta mig om jag har fel :) Men jag klippte bort texten som jag inte tyckte passade så här till hösten ( Texten är den blomstertid nu kommer ). Dock blev mitt kort ganska sommrigt i alla fall med massa rosor och ljusa pastellfärger ♥ Har använt papper ur min spillbitslåda och en Martha Stewart kantstans. 

I have used a stamp that I'm 99% sure is Inkido? Correct me if I am wrong :) But I cut away the text that didn´t fit in so well now that  fall is here  (The text is the flower time is now coming ). However, my card was pretty "summrich"  anyway with bunch of roses and bright pastel colors ♥ Have used paper from my paper bits  box and a Martha Stewart border punch.


fredag 13 september 2013

♥ Papirdesign September Utmaning ♥


Här kommer ett bidrag till Papirdesigns September utmaning ( http://papirdesign.blogspot.no/2013/09/septemberutfordringen-challenge.html  )man skulle göra ett alster till eller med en baby. Jag har gjort ett kort till en nyfödd , det är gjort i rosa och ljusblått så det fungerar både till en kille eller tjej ♥

Here is a contribution to Papirdesigns September challenge (http://papirdesign.blogspot.no/2013/09/septemberutfordringen-challenge.html) The challange is to do a somtethin whit eller to a baby. I made ​​a card for a newborn, it is done in pink and light blue, so it works for both a boy or a girl ♥
Den söta Digistampen har jag hittat ...ja var ? Minnet sviker , måste börja skriva upp vart jag hittar alla fina saker den är i alla fall målat med distresser :) Använt en border punch från Martha Stewart , ett litet tårtpapper mm. 

The sweet Digistamp I've found ... yes where? Memory fails, must start writing up where i  find all the neat things it is in all cases stained with distress :) Justed a border punch from Martha Stewart, a small cake paper etc..

onsdag 11 september 2013

♥ The Color Room ♥




Ännu en palett utmaning , denna gång från 
Fortsätter utmana mig själv att använda olika färger på mina kort ♥
Har använt mig av en av mina fina uggle stämplar och målat med distresser , papper från spill bits lådan. Tack är en stämpel från ett set med textstämplar. 

Another palette challenge, this time from
The color Room (http://www.thecolorrooms.com/tcr-blog.html)
Continuing to challenge myself to use different colors on my cards ♥
Have been using one of my lovely owl stamps and painted it with distress ink, paper from spills bits box. Thanks is a stamp from a set of text stamps.



tisdag 10 september 2013

♥ Lite kort ♥

Tänkte visa lite kort jag gjort men inte bloggat
Denna gjorde jag till en utmaning men skickade aldrig in då jag var lite missnöjd men nu gillar jag det igen :) Bikupan är en DigiStamp ♥ Har använt en embossing platta för att göra mönstret på bakgrundspappret.


Ideen till detta kort fick jag någonstans men inte kommer jag ihåg vart :) Det är i alla fall spillbitspapper , loket är en typ chipboard från ett gammalt paket jag hittat ! 


Ännu ett kort med lite rester från gömmorna !


Ett födelsedagskort till min brorson . är jättedålig på att göra killkort :)

måndag 9 september 2013

♥ Let´s get shabby #49 ♥




Let´s get shaby ( http://letsgetshabby.blogspot.se/2013/08/challenge-49.html  )har en utmaning där man skall bli inspirerad från en bild , man skall välja antingen vår, sommar, höst eller vinter. Jag valde höst och gjorde en påse till min väninna som tack för att hon  bjöd på kräftskiva. I påsen la jag en nåldyna jag gjort av en gammal tom tejp rulle. Dekorerade påsen med papper , lite juteväv och ett stort löv jag hade bland mina saker. 

Let's get shaby have a challenge where you will be inspired from an image, you must choose either the spring, summer, autumn or winter. I chose the autumn and made a bag for my friend as a thank you for that she her offered a crayfish party. In the bag I put a pincushion I made from an old empty tape roll. Decorated bag with paper, and a large leaf I had my stuff.


Bilden man skulle bli inspirerad av.
The picture you would be inspired by.



En tom tejprulle som jag satte en pappskiva under , tog en tygbit och fyllde med vadd som jag limmade fast inuti tejprullen , dekorerade utsidan med papper och spets bland annat 

An empty roll of tape that I put a piece of cardboard underneath, took a piece of fabric and filled with cotton wool which I glued inside the roll of tape, decorated outside with paper and lace. 

söndag 8 september 2013

♥ Veckans Nya Skiss #36 ♥



Har gjort ett kort till Veckans Nya Skiss, alltid lika roliga och inspirerade ♥
Har använt min fina babushka dock stämpel och kände för ett kort i mina favoritfärger. 
Sär såg skissen ut :


Kletade lite med färg på ett vitt papper målade babushkan med copics , lite band , knappar och bling och en söt charm ♥