söndag 26 september 2010

♥ Julkort #9 ♥

Veckans julkorts utmaning hos Altheas Mix , att göra en origami julgran ni hittar videon här. Riktigt skoj att göra och snyggt blir det också :) Mitt kort går i kanske inte så juliga färger men jag är ju inte heller någon fena på julkort så det blir lite som det blir.

lördag 25 september 2010

♥ Höst hemma ♥

Nu är det höst - på riktigt det vet jag. För 1. Det blåser en himla massa ute, 2. Jag har en envis influensa som ej vill ge med sig. 3. Det skapas höstalster i alla bloggar och vrår i vår scrap värld:)
Denna LO har jag gjort till Magdas September tävling , temat var höst och färgerna brunt , orange och grönt skulle dominera. Detta kort tog jag i September förra året i allen här hemma. Taggen i chipboard har jag färgat in med distresser och sedan haft lite perfect pearl i kanterna , blev jättehäftigt !

fredag 24 september 2010

♥ Fri som en fågel ? ♥

Nej mina pippis får sitta i bur och dom är faktiskt inte på riktigt , älskar fåglar i alla dess slag på bild som mjuk djur osv, men jag tycker fåglar är riktigt läskiga när dom är levande. I dag har jag kaskat runt för att göra allt klart för hästarna inför hösten och vintern . Nu ska det bara hämtas hösilage på Söndag sedan är allt klart. Hade verkligen lust att pyssla idag men bilkörningen tar på mina krafter så det fick bli en kväll i soffan istället.

torsdag 23 september 2010

♥ Sukkersött #93 - Retro ♥

Sukkersötts utmaning denna vecka är Retro. Retro för mig är brunt , orange , blått och grönt, stora mönster och ryska dockor. Jag älskar min stämpel den är så härlig, Papper i toner med dessa färger ut stansade retro blommor med halv glaspärlor .

onsdag 22 september 2010

♥ Trasig vän ♥

Idag var Tuvas lilla Anka här för lite kirurgi . Hon hade blivit utsatt för New Foundland kärlek och behövde lappas ihop lite. Nu är hon hel och redo för tvättmaskinen , så hon kan få sova i Tuvas säng efter alla bravader :)
Malin (som är min gamla snutte som jag fick av min syster för 30 år sedan ) fick komma och hälsa på Ankan . Här är dom gamla , lytta och slitna älskade gosedjuren på mitt pysselbord :)
Har faktiskt gjort ett kort idag också , fotar i morgon när det är ljust !

fredag 17 september 2010

♥ Kazans Sketch #61 ♥

Jag jobbar så det får bli ett snabbt inlägg :) Har satt tyll tyg i ena kanten av en pappes ruta som jag klippt ut ur ett Bo Bunny papper med texten Fall top ten . Där tänkte jag att den som skall skicka kort skall få skriva in sina höstfavoriter !

I work so its a short post :) I have put a piece of tulle fabric on the side of a piece of papper that I cut out from a Bo Bunny paper. In the box the person that should send the card write their fall top 10.

♥ Julkort #9 ♥

Vad bra att jag glömde att länka mitt kort till 2S4Y igår , jaja så går det när man är stressad ! Här är mitt bidrag till veckans julkortutmaning hos Altheas Mix , brunt och vitt var kriterierna, mitt blev väldigt enklet kottarna från Panduro är stämplade med brun dyna och sedan embossade med clear pulver.

onsdag 15 september 2010

♥ Sytt nytt ♥

Det var det här jag pysslade med. Är så glad över min symaskin som inte krånglade en enda gång ! Har sytt nya överdrag till kuddarna i soffan , tygerna kommer från IKEA. Av stuv bitarna som blev över sydde jag en liten vimpel . Eller ja jag klippte ut trianglar av stuvbitarna , sick sackade kanterna strök på vliseline . Gjorde hål och satte i öljetter , sedan dekorerade jag vimplarna med bokstäver knappar och minirosor

Det står höst på vimplarna :) Klicka för större bild



tisdag 14 september 2010

♥ Äpplet faller inte långt från trädet ....♥


Sukkersött
#92, man skall inspireras av bilden ovan och nedan ser ni mitt resultat. Magnolia Tilda med äppelkorgen (blingstenar) sitter direkt på cardstocken. Jag har gjort "hålen" med grannen cuttlebug och dies. Stegen är också från hennes gömmor, den var trären så jag målade den vit ! Jag var inspirwrad av dom röda äpplena , stegar brukar man ju behöva när man plockar äpplen och så vidare ...
Vi fick en nära döden upplevelse i går när ena hyllan i pysselrummet ramlade ner medan vi satt och tittade på film. Det var tur att ingen av oss satt där nere och att det enda som gick sönder var min fina spargris uggla där jag förvarar pengarna jag får för mina kort jag säljer ;( Det var dock en enda röra att ta hand om kan jag säga !

måndag 13 september 2010

♥ Man tager vad man haver ♥

Jag syr , vad kan jag inte visa än. Men jag kan visa förhänget jag sydde i sommras. Vi bor som sagt i ett ganska litet hus på ca 60 kvm och det är ganska ont om förvaring. När vi satte upp garderoberna i sovrummet gjorde vi även om lite i pysselrummet.

Förut stod allt på golvet , nu har vi satt upp hyllor och för att kunna dölja det köpte vi två 90 graders dusch stänger och satte ihop . Jag hade två gardiner hemma som jag ville använda som förhänge men dom var för korta så jag sydde på en b
it tyg nertill det är jätteläckert med jordgubbar på en ljusblå botten. Skall försöka visa det bättre sedan. Återanvända är bra :)

Idag börjar Pysselstafetten hos Sagolikt pyssel Häng med ni också !!!

söndag 12 september 2010

♥ Åremössa med mera ♥

Jag har ju en syster son som i Augusti åkte till Chicago för att jobba i 8 månader. Moster är inte alls avundsjuk nädå :) Men väldigt glad för att min systers barn får chansen att uppleva en hel del ! Nästa måndag fyller han 27 i ett litet paket åker en stycke hem stickad mössa , en så kallad Åremössa som jag stickat och sedan broderat en svensk flagga på. Tydligen blir det väldigt kallt i Chicago på vintern och eftersom han väljer att inte ha så mycket hår på huvudet får han en mössa som kanske värmer lite i alla fall.

Ett kort med en stads silhuett i svart filt, en grungeboard swirl som jag stämplat med svart och metallic och lite annat smått och gott.
Sedan får han också ett bokmärke , för när jag träffade honom innan han skulle åka hade han en pappersbit i boken !

fredag 10 september 2010

♥ Older and Wiser ♥

Det vet jag att min bror blivit med åren :) På måndag blir han 47 år . Då får han detta kort !
Det är gjort efter 2S4Y bonus sketch denna vecka. Ugglan är från mitt ark med Tatteres angels
stämplar och är målad med distresser.

Idag var det dags för Anki att träffa sin bror i himlen efter en tids sjukdom. Denna fruktansvärda hemska sjukdom , jag kan ordet vid det här laget men vill knappt uttala det , den kallas cancer och tar allt för många till himmelen allt för tidigt. Skänker en tanke till alla nära ♥♥♥


Know that my brother has become that over the years:) On Monday, he is 47 years and he will get this card.
It is done after 2S4Y bonus sketch this week. The Owl is from my Tatteres angels stamp
sheet and painted with distress.

Today it was time for Anki to meet here brother in heaven after a time of illness. This terrible terrible disease, I dont want to says its name but I no it to well, it is called cancer and takes too many to heaven too early. My thoughts for all near ♥ ♥ ♥

torsdag 9 september 2010

♥ Happy Birthday ♥



Johanna har ytterligare en tävling i sin blogg denna gång skall man inspireras av bilden nedan. Mitt bidrag ser ni här ovan. Jag har gjort en cupcake av ett muffins papper, lite mönstrat papper och puffy velvet .

Ni kanske undrar om jag inte skapar utan att ha en tävling eller utmaning i sikte ? Jo det gör jag också men jag tycker det är grymt inspirerande att kolla runt på alla bloggar och få ett upplägg. Det är sällan jag vinner något och jag gör det heller inte för prisernas skull.
Influensan har nu gått över i en hemsk hosta . Man kan bli galen för mindre, fortfarande lite ont i kroppen och hängig också ;(

onsdag 8 september 2010

♥ Bloggcandy hos Scraplagret ♥

Hos Scraplagret pågår just nu en blogcandy ! Du kan vinna detta fina kit innehållande

Mönstrat papper 7Gypsies Paddington 6st Mönstrat papper Graphic 45 Steampunk Debutante 4st (varav 1 st die-cut) Enfärgade papper 10st Graphic 45 - Die Cut Alphabet
En gott & blandat-påse med 7Gypsies Tags och Hardware Gears, Graphic 45 - Chipboard Button Staples, Prima blommor & spets, turkosa pärlor, natursnöre.


Vem skulle tacka nej till det ? Kika in oss Emma det finns massor av fint att shoppa !

♥ Lauras sketch #60 ♥

Lauras sketch denna vecka passade mig perfekt. Jag försökte mig nämligen på att göra en Gross Grain blomma ! Det försöket blev inte helt lyckat kan man kanske säga men det blev en blomma till slut i alla fall och jag tycker den är rätt lik en julstjärna ??

Laura's sketch this week suited me perfectly. I tried to do a Gross Grain Flower The experiment was not entirely successful one might say, but its a flower anyway and I think it's right like a poinsettia?

Detta får även bli mitt bidrag till veckans julkortsutmaning hos Altheas Mix , där utmaningen denna vecka är "Nycklar, gångjärn, lås & beslag. Mitt gångjärn är grungeboard som jag distressat med Faded jeans och sedan dragit med en vit stämpel över det.

tisdag 7 september 2010

♥ Hösthälsningar ♥

Mitt bidrag till Septembers månadstävling hos Scraptorget minst ett löv skall finnas med jag har tre ut stansade löv ur samma papper som bakgrundspappret den fina hjorten är ett bokmärke som jag bara älskar. Pappret är från Maja designs höst kollektion förra året.

Här hemma är det sjukt , alltså jag är sjuk. Har snorat ett par dagar och vaknade i morse med fruktansvärt ont i halsen och ont i kroppen. Jag som tänkt göra så mycket nu när sambon är och jagar och jag är ledigt . Tycker det är grymt att behöva vara sjuk !

lördag 4 september 2010

♥ Julkort #8 ♥

Nu är det höst hur tråkigt det kanske än låter för en del- För min del som älskar hösten (om den inte regnar bort) börjar en tid med mys , ljus och fix inför vintern. Tydliga tecken på att det är höst är att min sambo åkt upp till Norrland då älgjakten startar på måndag. Med honom åkte hans förskylning, han har varit väldigt krasslig sedan i onsdags. Peppar peppar har jag klarat mig än så länge men har städat ut bacillerna här hemma för säkerhet skull .

Veckans julkortsutmaning hos Altheas Mix är kryddor och band , min tolkning ser ni här ovan. Det är senapsfrön som jag lagt i en cellofanpåse och knutit ett band runt, inuti kortet finns ett recept på Whiskey senap som jag definitivt kommer att prova att göra i år.

fredag 3 september 2010

♥ 2S4Y Bonus sketch ♥

Mitt bidrag till 2S4Y bonus sketch. Härligt glittrigt papper med löv.En stickers med bokstaven P från Creative Imaginations liksom bården. Vit spets , texten AS IN PERFECT är utskriven på datorn på vitt papper.
This is my take on the Bonus sketch at 2S4Y this week . The paper is lovley med glittery leaves. Added a sticker whit the letter P from Creative Imagniation and some lace. The text As in perfect is printed out from the computer on white paper.

torsdag 2 september 2010

♥ Kazans Sketch #60 ♥

Mitt bidrag till 2S4Y denna vecka. Pappret kommer från Panduro och heter Upstairs Downstairs - Mistress. Har färgat in en spets med distresser klippt ut en tag i chipord använt Mesh som underlag för came' damen. Lagt en ram med guldfärgad metall wire.

My contribution to this week 2S4Y. The paper is from Panduro and called Upstairs Downstairs - Mistress. Colored a lace with distress and cut out a tag in chipord I used Mesh as a basis for thre came lady. Added a frame with gold colored metal wire.