fredag 30 juli 2010

♥ Tredje gången gillt ♥

Eller bättre sent än aldrig. Scraplagrets Juli tävling går ut idag , påbörjade faktiskt detta projekt förra helgen men läste fel och gjorde med fel färger, men det blev ett fint kort skall visa det sedan :) Sedan började jag idag med att göra fel igen *suck* men nu tror jag att jag fått det rätt. Kriterierna var :

{1} Skapa något manligt. Känn på ordet. Vad tycker du är manligt? Använd dig av det för att skapa ditt manliga alster. Motivera vad som är manligt på alstret du skickar in.

{2} Använda färgerna blå, grön och brun. Vitt som komplement och t ex metalldekorationer är helt OK, likaså de olika nyanser av färgerna som finns. Inga andra färger är tillåtna!

{3} INTE använda blommor eller bling!

Utöver detta är du fri att använda vad du vill!

Min motivation till det manliga är : Pappret som är som en gammal tidningsida med grön bakgrund och flygaresset tycker jag är manligt. Har även gjort en tag av en metallkedja från ett klädesplagg och en canvastag. Dogtags är ju manligt enligt mig i alla fall . Dessutom stora knappar dvs inte smått och pluttigt som kanske inte är så manligt ? Lite nät som i en nätbrynja *hihi * manligt ja fast ganska osexigt ;)

♥ Körsbärsmarmelad ♥

Snart i en butik nära dig ! Nädå men jag gjorde ett par burkar och enligt sambon är den underbart god. Lätt som en plätt att göra :

500 gr Körsbär
250 gr Banan
2 Lime
3dl vatten
1 Kg syltsocker
2 msk vaniljsocker

Kärna ur och skölj körsbären. Skala och skiva bananer. Riv skalet av limen . Häll allt i en gryta och pressa lime över. Sjud i ca 10 minuter , tillsätt syltsockret och koka 2 minuter . Häll upp på varma och rena burkar . Klart !!!

onsdag 28 juli 2010

♥ Tusen tack ♥


Gjorde ett bidrag till Ett Trykks juliutmaning men missade att det skulle vara inne den 25 , jaja sånt e livet. Man skulle inspireras av bilden nedan och det är ju några av mina favorit färger så jag kunde inte låta bli :)

måndag 26 juli 2010

♥ Till min vän ♥

Pojjo har en tävling i sin blogg. Man skall följa den roliga skissen ovan och färgerna grönt, turkost och vitt skall vara med. Så här blev mitt resultat :


Det gröna återfinns i bladen på den söta bilden och i örhänget jag använt som bling , bakgrunden på pappret är ljust turkos och vitt cardstock. Titta gärna in hos Pojjo där finnas massor med fint att titta på.

söndag 25 juli 2010

♥ Julkort #4 ♥


Huva vilket väder det har varit , blåst och regnat hela natten, hästarna fick stå inne då jag inte ville riskera att något träd blåste ner på dom. Kändes som riktig höst ! Här kommer veckans julkort , har använt mig av ännu en 3D bild finns hos MitaAltheasmix

torsdag 22 juli 2010

♥ Sommar , sol & semester ♥

Jag har 2 av 3 dvs sommar & sol . Semester kommer senare ;) Juli månads tävling hos JP lyder : Antingen skall fotot/stämpelmotivet "innehålla" en sol och/eller att er titel innehåller ordet SOL (språk kvittar) .

Så här blev min tolkning , visst är han skön den coola renen som gottar sig i solen ? Solen har jag klippt ut själv och renen är målad med distresser.

onsdag 21 juli 2010

♥ Fika sugen ? ♥

Är jag alltid ;) Detta kort gjorde jag på träffen hos Mita. Min Doodley Factory stämpel är en favorit !
Syns det att jag har en starka färger period ? Varför inte dom gör mig ju glad ! Känner att jag fått bort lite måsten och har mer ro att pyssla men nu - över till grannen på en fika ♥

♥ Åstugan ♥

En av oaserna att fika vid ♥

För några helger sedan tog vi en lördags tripp till Åstugan. Ett mysigt litet ställe med med cafe och butik inte så långt härifrån. Då vi inte ska ha någon sommar semester i år så tar vi lite dagsutflykter i vårt vackra Sörmland istället. Åstugan ligger som namnet säger vid en liten å och har små oaser att sitta och fika vid med utsikt över den. Dom har en mysig butik med en massa underbara saker.


Vi fick besök av herr trollslända och herr and när vi åt våra goda pajer och drack kaffe.
Lyckades även få ett så bra kort på min älskade sambo (Klicka på bilderna för att se dom i större format) . Åstugan kan helt klart rekommenderas deras hemsida finns här www.astugan.com

måndag 19 juli 2010

♥ Mizz you ♥

Det finns många man saknar här är ett kort ifall saknaden skulle bli för stor . Visst e kisse söt ?
Detta är också ett bidrag till Stellas månadstävling denna månad . Man skulle inspireras av bilden nedan :

söndag 18 juli 2010

♥ Hip Hip Hurra ♥

Gjorde klart box kortet från i Fredags blev som ett litet tittskåp :) Pappret är från Heide grace designs och heter Alittle Birds' Tale - Row of Icons.

lördag 17 juli 2010

♥ Julkort #3 ♥

Blev inte så hemskt mycket pysslande igår , men hann i alla fall med veckans julkort :) Bakgrundspapper - Inkido, stämpel Sarah Kay, lite blommor och band. Har även påbörjat ett till boxkort som jag tänkte fortsätta med nu.

fredag 16 juli 2010

♥ Konstigt ? ♥

Ser det lite konstigt ut här så beror det på att jag bygger om blir troligen inte klar förrens imorgon då jag ska pyssla med grannarna ikväll :)

Under tiden kan ni kolla in min nya webbshop ♥ Har snickrat och donat helt själv från en så kallad oppen source webbshop. Har tagit sin stund men nu är den här , för en kostnad av blod svett och tårar :)

torsdag 15 juli 2010

♥ Times goes by ♥


Ja tiden rullar verkligen på, har inte haft tid att pyssla något den här veckan, men i morgon då ska det pysslas för då kommer tjejerna här hemma på gården över. Detta kort gjorde jag hos Mita i lördags stämpeln är från samma set som fjärilen jag gjorde för ett tag sedan . Dom är verkligen underbara och jag har svårt att använda mönstrade papper till då jag tycker dom kommer bort lite då så det blev en distressad bakgrund till denna med.

söndag 11 juli 2010

¤ Julkort #2 ¤

Hoppar på Mitas utmaning om ett julkort i veckan , har ju faktiskt gjort ett tidigare se Juni inläggen. Hoppa på ni också så hinner ni få ihop 24 st innan jul. Titta in hos Altheasmix där finns allt du behöver. Gjorde detta kort på träffen igår köpte 3d motiv som man bara trycker ut visst eden lilla Nissen söt ? Fick låna en stämpel med God Jul text av snälla Tussemaja (tusen tack).

Nisse i närbild

lördag 10 juli 2010

♥ Scrapträff ♥

Innan parasollet

Idag har jag varit hos Mita i Sparreholm på scrapträff hur roligt som helst och så kul att träffa dom som var med i våras igen. Men puh vad varmt det var , så varmt att hadde inte två tappra damer lånat grannens parasoll hade vi nog inte pallat så många timmar.


Parasollet snart på plats :)

Gjorde tre kort varav ett julkort (hehe). Så jag hade lite flow i pysslandet trots värmen.
Lärde mig också att göra boxkort (tack snälla för hjälpen) med lite träning blir det nog bra. Ska försöka dela med mig hur man gör en dag när jag inte är så trött så ögonen går i kors !


Här är mitt boxkort (det blir som en lite låda med ett titt fönster i på framsidan och sedan som ett vanligt kort när man fäller upp det)