måndag 31 augusti 2009

{ Borta med vinden.. }

Nu åker jag på kurs och är åter Fredag !
Kommer att vara lite avskuren från omvärlden men har sambons laptop med
ifall abstinensen blir för stor , hoppas hotellets trådlösa nätverk vill vara med.
Inget pyssel i sikte förens tidigast Lördag ;(
Ha det gott så hörs vi snart igen ♥

söndag 30 augusti 2009

{ Sukkersött # 50 }



Igår var vi på fest , min kollega och vän fyllde 50 år i Maj och igår hade hon fest ihop med sin mamma som fyller 70 År i höst. Det var god mat, bra musik och trevligt sällskap. Med oss hem fick vi två kollegor till mig som slapp sova på festgolvet efter avslutad fest. Självklart fick jag göra kortet från kollegorna. Vi är många så kortet är stor 15x30 cm och det är gjort efter denna veckas utmaning hos Sukkersött.


Denne gangen har vi laget en skisseoppgave til dere! Dere står fritt til å rotere skissen og/eller flytte på elementer, men bidraget skal kunne gjenkjennes med den originale skissen. Längst upp ser ni min tolkning.

Nu ska jag börja packa skall vara borta hela veckan på kurs återkommer om det senare.

fredag 28 augusti 2009

{ My friend... }

En av mina trogna beställare av kort kom med sin lista , detta är det första på listan . Grattis Diana hoppas du får en fin födelsedags helg ! Har stämplat med hjälp av en mall i samma storlek som hjärtat så att det vart som en ram runt .

torsdag 27 augusti 2009

{ Sukkersött # 49 }

Så var årets första julkort avklarat :) Sukkersötts utmaning denna vecka var - lage et julekort, men ikke i de tradisjonelle fargene rød, grønn eller blå . Mitt blev turkost och gansKa enkelt , då man redan har börjat fråga på jobbet efter julkort. Merry Christmas är en stämpel från Panduro och pärlbandet julgranspynt från IKEA !

Nu börjar det bli mörkt på kvällarna och svårt att fota , skall försöka göra ett fotohörn någonstans med sambons bygglampor. Så man inte behöver visa dåliga fotografier som blir skuggiga och med inte helt återgivna färger


onsdag 26 augusti 2009

{ 2S4Y Lauras Sketch #33



Min systerson fyller 29 år i morgon, här är kortet jag gjorde till honom . Jag vill ha det lite maskulint och tyckte att Lauras Sketch #33 hos 2 Sketches 4 You var perfekt för just detta.

Sketcherna Laura & Kazan gör är roliga att arbeta efter - gång på gång ♥

Tyvärr kastar solen lite skuggor på kortet och jag han inte fota om , det är bara att klicka på bilden för att se den i större format

My nephew turn 29 tomorrow, and here is the card I mad for him. I wanted it a bit maculine and thought that Laura´Sketch #33 at 2 Sketches 4 You were perfect for just that.
The sketches Laura and Kazan makes are so fun to work whit - Over and over again.
Unfortunately , the suns cast some shadows on the card and I did not have the time to take another picture. Just click the image to see a larger view. And I hope you can read my English because im not so good in other languages than Swedish. :)

tisdag 25 augusti 2009

{ Skyltade }

Vi hittade en fin skylt på Järnia , jag målade här är resultatet . Jag tycker om den ♥

måndag 24 augusti 2009

{ En hälsning som blev ett grattis }

Detta kort gjorde jag "bara för att". Det låg i min kortpärm på jobbet , nu står det Grattis Jenny på det i stället och kollegan skall ge det till sin Sambo som fyller år ♥
Jag har inte tid att jobba , jag vill pyssla ! Fick in 4 beställningar idag , vilket är så himla kul då det alltid är återkommande kunder som alltid blir nöjda !!
Edit: Det är äkta gräs på kortet
Edit 2: IOR på layouten nedan har jag broderat för länge sedan , det är egentligen en tavla som ska sitta i ram

{ Kärlek }

Igår (läs lördag) kommer min gamling in med ett jätte svullet öga fyllt av var och med en förhöjd temp. Rädd för att hornhinnan är skadad och att han fått en kraftig infektion ringer jag ut jourhavande distrikts veterinär. Jag har tur och på 30 minuter är hon på plats. Vi kan efter undersökning konstatera att hornhinnan lyckligtvis inte är skadad och vi kan inte heller se något annat främmande i ögat . Troligen något han fått in och jag lyckats spola ut när jag undersökte honom. Hanfick ögonsalva och inflammations hämmande medicin. Naturligtvis skall det alltid hända ens älskade något när man jobbar . Lämnar gamlingen i Sambons vård och åker och jobbar , rädd för vad som väntar mig när jag kommer hem på morgonen.


Min prins



Men se, i stallet står två glada hästar , ivrigt gnäggandes efter mat . Båda tittar på matte med två nästan helt friska ögonpar. Gammelmannens öga ser nästan ut som vanligt, bara lite ytterst lite var och lite vätska och svullnaden nästan obefintligt , tempen har dessutom sjunkit dramatiskt stor lycka ♥ Dom får frukost gammelmannen sina mediciner och sedan ut i hagen. Glad över att känna sig bättre piper gammelmannen nu 19 år till , slår på en bockning och springer lycklig några varv i hagen till ynglingens stora förtjusning. På vägen står en mycket trött men mycket lycklig hästmamma med massor av kärlek i hjärtat till sin gamla trogna prins och sin charmiga yngling ♥♥♥

söndag 23 augusti 2009

{ Lapptäcke }

Jag gjorde detta bidrag till Jp Hobbys Agustiutmaning där man skulle göra "lapptäcken" men nu när jag läser reglerna igen , jag att arbetet skulle vara kvadratiskt och det vet jag inte riktigt om detta är ? Jaja jag hade kul när jag gjorde den iallafall :)

lördag 22 augusti 2009

{ Flaggspel }

Pysseltagen har denna månad en tävling där temat är flaggspel. Mitt bidrag med flaggspel är med bilder från vår nya stad Nyköping. Dom är tagna i Juli när vi var på första "stadsvandring". Märker att jag är dålig på att skriva journaling nu för tiden , men ska sätta mig och göra det på dom LO jag inte gjort det på.

fredag 21 augusti 2009

{ A little bird told me }

I jakten på utmaningar hittade jag denna härliga blogg. Tre tjejer med en sund inställning till scrap & livet. En utmaning i månaden och jag hoppas hinna göra ett bidrag innan deadline den 30/8. Kika in och låt er också utmanas

torsdag 20 augusti 2009

{ Card*a*licious 26 }

Just nu törstar jag efter utmaningar , hittade denna sida med en härlig utmaning just i mina färger :) Den fina filtblomman har jag fått av Scraprookie.

Gjorde en dekoration av ett grungeboard hjärta som jag satte plastpärlor på , det var super kul ♥


Right now I thirst for challenges, found this page with a wonderful challenge, just in my colors:) The fine blanket flower, I got from Scraprookie. Made an ornament of a grunge board heart that I put plastic beads on, it was super fun ♥

onsdag 19 augusti 2009

{ 2S4Y Kazan Sketch #33 }

Detta är första gången jag skickar in till 2 Sketches 4 You. Skisserna Kazan och Laura gör är underbara. Deras DT är helt otroliga och dom som medverkar lika bra ♥ . Använder för tillfället mycket spillbitar från min spillbitsbox och dessa mönstrade papper kommer därifrån. Ett litet tårtpapper under den stämplade och färglagda rundeln samt ett stämplat hej och lite knappar och band. Ett ganska enkelt kort i några av mina favorit färger.



This is my first time submitting to 2 Sketches 4 You. The sketches Kazan and Laura are doing is wonderful. Their DT is fabulous and those who are involved as well ♥. Using a lot of waste pieces just know from my waste box and the patterned paper come from there. A small pice of cake paper under the stamped and colored round cirkle and a stamped hello and some buttons and ribbons . A pretty simple card in some of my favorite colors.

tisdag 18 augusti 2009

{ Stellas }



Nu har jag äntligen knåpat ihop det sista bidraget till Stellas tävling Sunnydays. Paketet jag fick och jag kom inte riktigt överens och detta är väl det enda av 6 bidrag jag är riktigt nöjd med

måndag 17 augusti 2009

{ Utfordring # 48 Sukkersött }


Denne gangen har vi en farge utfordring til dere! Rød,gul og brun :) Hudfarge,sort og hvitt er tillatt. Så lyder denna veckas utmaning på Sukkersött häng med ni också !

söndag 16 augusti 2009

{ Altrad byrå ♥ }

Det har blåst storm hela dagen , och vad är då bättre än att vara inne och pyssla. När vi flyttade in stod denna skänk kvar i huset , egentligen har vi inte plats för den men jag såg direkt möjligheterna med denna vackra gamla skänk.

Jag ville måla den men behålla den gammeldags charmen , jag hade en liten provburk turkos färg som jag ville ha men inte ha den heltäckande om ni förstår vad jag menar. Min älskade sambo sa att det var omöjligt att lasera med den , och när någon säger att något är omöjligt blir jag bara ännu mera triggad :)

Sagt och gjort jag blandade färgen med vatten tog en pensel och en svamp , tada. Ville ha något snyggt papper på lådfronterna så jag kastade mig i bilen och åkte till Altheas Mix ( En scrappboocking affär som ligger ett par mil bort) och köpte papper . Här nedan ser ni resultatet

Var inte så bra ljus att fotografera i men jag använde två papper från Maja Design till fronterna , från serien Carina , ni ser dom här nedan



Våran Tyra vovve får sitta i bur när vi inte är hemma då hon annars får lite ensamhets noja trots dom andra hundarna och ger sig på saker hon inte borde tugga på. Hon gillar sin bur men den är inte så vacker så jag hängde ett myggnät jag hade hemma över den.

Jag är jättenöjd med min skänk och den är vackrare i verkligheten än den är på bild. Allt för en kostnad av 20:- och lite bensinpengar.

lördag 15 augusti 2009

{ Turkost & Olivgrönt }




Scraplagret augustitävling består av en färgkombo , man får alltså bara använda färgerna olivgrönt & turkost och man får komplettera med svart/vitt/brunt som basfärger. Ovan ser ni mitt bidrag och det skall ges till vår hyresvärd som fyller 50 år på Måndag
Insidan & Baksidan

{ Titta jag vann !! }

Denna söta stämpel kommer att hamna i min brevlåda den är från Whiff of Joy och jag vann den i Sukkersött´s utmaning #47 med min lilla ask som finns ett par inlägg längre ner .

torsdag 13 augusti 2009

{ I have }


Staple - Pattie Knox , Overlay - Anna Aspness , Papper -Bibou Scrap, Ribbon- Shabbyprincess

Sista natten sedan ledig en vecka. En vecka full med måsten och lite kul. På fredag åker jag till kära Dalarna på begravning , Lördag skall jag skjuta lerduvor och på Söndag åker jag till Uppsala för att se sambon skjuta riksfinalen i jaktstig. Bjuder på en digital LO med dom fina rosorna utanför mitt köksfönster.

tisdag 11 augusti 2009

{ Utfordring # 47 Sukkersött }


Lag en gaveeske, elementer som må vaere med är hysing og knap. Så lyder veckans utmaning på Sukkersött. Min Norska är inte den bästa men jag tror det betyder ungefär ¤ Gör en gåvoask , detaljer som ska vara med är snöre och knapp !!


Hur som helst detta är resultatet. En liten tårt bitsask att lägga någon liten fin sak i , fotograferas på dom underbara rosorna utanför köksfönstret. Räknade till 25 rosor på samma stam och fler knoppar är på väg.

lördag 8 augusti 2009

{ Svenk sommar }

En layot jag gjorde förra veckan, med dom svenska färgerna och den svenska sommaren.
Är tillbaka på jobbet, fick en släng av flunsan /magsjuka i torsdags natt. Feber, ont i magen och yrsel. Var inte så kul att köra dom tio milen hem ;( Temperaturen hemma har legat på runt 30 grader i skuggan , varken hästar eller hundar tycker det är så spännande att röra sig. Det är högsommar i Augusti och jag börjar längta till min älskade höst !

torsdag 6 augusti 2009

{ Viltstig (Jaktstig) }

Har scrappat kort från älsklingens tävling i Mars som han kom 5:a i bland 200 skyttar. Älsklingen tyckte den var fin, fick dock höra att det visst inte hette viltstig utan jaktstig :)
Nästa helg är det dags för Riksfinal i Uppsala som han kvalat till. Använde Etiketten från Beretta tröjan som han tog i pris som Journaling tag (har dock inte skrivit något ännu)

onsdag 5 augusti 2009

{ Life }

Credits : Pattie Knox (rosa papper), Lynn Griveson (overlay), Misscutiepie (Orange papper, ticket), Shabby Princess (gem, ribbon, journaling papper ) , Brusch - okänt

Misscutiepie är en tjej som alltid har något nytt på gång. Det finns massor av freebies i hennes blogg både till digitalscrapbooking och saker att skriva ut och använda vid vanlig scrap (hybridscrap ). Jag blir alltid så sugen på att digitalscrappa när jag är inne hos henne, men jag är inte så duktig på det . Här kommer en layout där jag använt ett papper och en ticket som hon designat.

tisdag 4 augusti 2009

{ Sukkersött }


"Sukkersött" har en haft ett stort party i helgen , tyvärr har jag inte kunnat vara med på allt men en utmaning han jag med. Man skall skapa ett kort med sådant som man har dille på för tillfället Jag har dille på spets syns det ?


Har gjort detta kort till Danne & Emma och deras nyfödda lilla son som kom i Söndags morse.

måndag 3 augusti 2009

{ Cigarrlåda }


Jag fick en cigarr låda av grannen Bella som jag altrade igår , är riktigt nöjd ♥ . Det som fattas är bokstäver på locket . Jag vill att det ska stå minnen, så jag kan stoppa små minnes saker i den men jag har inga bokstäver som passar så det får vänta

lördag 1 augusti 2009

{ Loppis }

Här är dagens fynd , en gammal stämpel. Den är min nya favoritsak just nu ♥♥♥.
Annars blev det ett par glas några gamla små vykort och en gammal tidning.

Dagen har varit full av aktiviteter , efter loppisen åkte vi till Öster Malma på familjedag. Jag provade att skjuta hagel för första gången och träffade lerduvan på första skottet. Stolt som sjutton.

Sedan var ett par vänner till Micke här och dottern har ridit min äldre herre , endast nio år gammal och sten tuff. Dom såg ut att trivas med varandra. Jag och Simba fick stå på backen då jag är rädd att han ska trasa sönder sin hov

Efter en god middag är jag ganska mätt och lite trött , blir nog en tidig kväll. För imorgon är det full fart igen.