tisdag 31 mars 2009

{ Mamsen }

Idag skulle min mamma ha blivit 71 år och det är i sommar snart 10 år sedan hon gick bort. Det är alltid lite extra ledamt sådan här dagar. Så har det varit sedan den dagen mamma inte fanns vid min sida längre. Påsk , födelsedagar, midsommar jag alla högtider där familjen brukar samlas. Sedan min pappa gick bort för ca 1,5 år sedan känns det än värre. Men jag har ju min sambo, min älskade syster med familj och min bror. Och jag vet att mamma vakar över oss alla på sitt sätt !! Denna LO gjorde jag till Magdas scrapfeber deltävling Vintage , men jag vet inte om den är så mycket vintage. Behövde få den ur mig bara .

{ Väska }



Här är ett litet väskort jag gjorde till pyssel.nets sponsortävling , tre priser lottades ut och tyvärr hade jag inte turen med mig. Men det var jätteroligt att göra detta kort så det kommer säkert att bli fler. Just denna väska kommer någon som fyller 50 ganska snart att få.
Träningen igår med Simba gick jättebra , han var så duktig men nu sitter jag med träningsvärk och är lite ledsen då jag råkade spräcka displayen på min nya mobil ¤gråter¤. Idag blir det lite extrajobb och förhoppningsvis får jag ihop beställningskortet som inte riktigt vill komma ut. Kommer nog ett inlägg till lite senare.

måndag 30 mars 2009

{ Påskkort #2 }

Här kommer ett påskort jag gjorde till Hildas femkamp och den sista bonusutmaningen. Nu väntar vi med spänning på resultaten för hela tävlingen. Jag tror dock inte jag har med slutstriden att göra då jag låg på en 6:e plats efter deltävling 3 . Fick ingen placering med mitt minialbum som var till deltävling 4 (och som jag glömt att visa kom jag på , kommer snart) . Har ett par beställningskort att göra klart och ikväll är det dressyr träning med Simba.

söndag 29 mars 2009

{ Jaktstig }

Väntan på klarsignal

Idag har jag varit med min älskling på jaktstig , han sköt 158 av 160 och kom 5:a i sin klass på nästan hundra startande ! Och han hade också det totalt 5:e bästa resultatet av alla klasser totalt 200 skyttar. Han valde en Beretta tröja värd 1300 :- i pris så, stolt över min älskling. Tyvärr så blev korten lite suddiga , skulle ha använt blixt , att jag aldrig lär mig.

lördag 28 mars 2009

{ Födelsedagsfirande }


"Nya köksbordet dukat til middag "


Nu har vi firat födelsedag i dagarna tre . I torsdag var jag och älsklingen min på Grekiska kolbaren och åt middag, igår var mina goda vänner Sanna & Rolle här och åt middag och kollade på Lets Dance , idag var min kära syster yster och hennes lika käre man Sten här och åt middag med efter följande tårta.


Och vilka fina presenter jag fått, mobiltelefon och presentkort på H&M av älsklingen , en superfin kruka/staty av Sanna & Rolle, ett stort fång av mina älskade tulpaner , en härlig godispåse och ett jätte generöst presentkort på IKEA av syster yster med familj. Plus att hästarna fick en hel kasse morötter, kissen catsticks och hundarna massa frolic . Vilken fest ! Nu skall jag skapa lite hade jag tänkt.

fredag 27 mars 2009

{ Familjen #3 }

Idag är det Fredag och dags att presentera nästa familjemedlem



Namn : Svart
Kallas :Kissen
Född : 2005
Ras : Svensk Bondkatt
Status : Familjens outsider
Intressen: Smyga omkring
Äter : Torrfoder , möss, catsticks som moster kommer med
Gillar : Tyra (Jämthunden) mest av allt, sedan dom andra vovvarna

torsdag 26 mars 2009

{ Det ska vi fira }



Idag fyller jag 100år (-65). Inte mycket att fira men jag vill även fira att jag har skrivit över 100 inlägg , att jag har haft över 1000 besökare och att jag igår fick reda på en jätterolig sak som jag inte kan avslöja ännu . Jag vill också fira alla goa kommentarer och att våren snart är här !!


Därför utlyser jag en tävling ;)


Tävlingen är öppen för både kortmakare och scrappare, alter är också välkommet ni tävlar på lika villkor. Max ett bidrag per person. Publicera bidragen på era bloggar och skriv en kommentar till detta inlägg med direktlänk till er bild. Ni som inte har en blogg förminskar bilderna till max 600 pixlar och skickar dem till mig (e-mailadressen står under min profil i högermarginalen).
Senast 9/4-09 vill jag ha era bidrag.

Kriterierna för tävlingen är Landskap , jag vill se tolkningar som beskriver landskapet ni är födda i eller landskapet ni bor i idag. Jag själv är ju född och uppvuxen i Uppland men har mina rötter i Dalarna . Det kan vara landskapsblomman, en speciell plats eller helt enkelt hur ni upplever det landskapet ni valt att skapa om. Jag skall försöka knåpa ihop något själv så fort jag hinner.


Vinsten består av ett gäng handgjorda virkade blommor se bilden ( Jag kommer att lägga till flera vartefter + lite annat smått och gott som är pysselrelaterat.) Jag kommer även att lotta ut ett inramat kurbitsmotiv från min målarbok med underbara kurbitsar som Lena Wikman målat och som ni hittar hos http://www.dalaliv.se


Ni som inte är pysslare kommer inte att gå lottlösa om ni skriver en kommentar till detta inlägg så lottar jag ut en tavla även till er. Ha en bra dag. Nu ska jag skynda vidare. Hoppas ni vill vara med och tävla det ska bli så kul att se era alster :)

onsdag 25 mars 2009

{Sötaste påskaninen }




Dom här påskorten med den söta kaninen köpte min kollega tillsammans med detta så nu har jag bara ett påskort kvar. Vilket betyder att jag måste producera mera annars får inte min nära och kära några. Kaninen kommer från Messy Rabbit Rubber Stamps.

Nu har jag snart jobbat min 84 timmars vecka , 3 timmar kvar tills jag får vara ledig. Det stundar en hektisk helg med födelsdag , firande mm . Hoppas jag får tid att pyssla lite min kropp behöver det och jag har ett par tävlingar jag skulle vilja få ihop bidrag till.
P.S Klara & Agda har fått sällskap av Ruth ni får träffa henne imorgon :)

tisdag 24 mars 2009

{ Tulpaner }

Har ju glömt att visa mitt bidrag till Brunkullans Marstävling del 2 i Forumet.

Man skulle inspireras av denna underbara bild Självklar blev det två av mina favoritsaker just nu på kortet .
Tulpaner och Ugglor

måndag 23 mars 2009

{ Spår i snön }





Det kommer snö igen , det brukar det göra den här tiden. Jag hittade så gulliga kisse katt spår på trappen imorse var bara tvungen att fota dom. Ovanför ser ni en liten uggla han är min nya spargris och skall förvara arvoden jag får för mina kort.

söndag 22 mars 2009

{ Tjoho #2 & roligt horoskop }

Tittade just in hos Brunkullan och deras Forum och såg att jag vunnit deras Mars tävling del 1. En hemlig vinst kommer landa i min brevlåda snart. Yippie !!

Hittade detta roliga horoskop på anslagstavlan på jobbet !
Jag är ju vädur och det lyder som följer :
Du har livlig fantasi och tror ofta att du är förfölj av Säpo eller PRO.
Du har lite inflytande på dina vänner och folk avskyr dig
för att du skryter med den lilla makt du har.
Du saknar självförtroende och du är en allmän nolla.
Jag skrattade så jag höll på att ramla av stolen , lämna en kommentar och tala om vad du har för stjärntecken så skall jag tala om ditt horoskop :)
Nu skall jag sluta terorisera er med inlägg för idag.


{ Ruth aka Alteredgeisha }



Jag hittade en blogg , en blogg jag blev kvar i en bra stund. Ruth aka alteredgeisha visade sig göra underbara altrade alster och layouter. Jag vill också kunna göra så fina och romantiska saker. Mina alster tenderar ju att bli väldigt färglada. Hon har dessutom just nu en blogg Candy utlottning med underbara papper och dekorationer. Självklart skulle detta sitta fint i mitt pysselrum, så kanske jag också lär mig att göra så fina saker.




I found a blog, a blog I was left in a good while. Ruth aka alteredgeisha proved to be wonderful at making altra matter and layouts. I also want to be able to do so fine and romantic things. My work tend indeed to be very colorful. She has now a blog, Candy lottery, with wonderful paper and decorations. It would fit nice in my work station at home, so maybe I also can learn to make such fine things.

{ Klara & Agda }

Titta vilka härliga pippifåglar jag hittade under min lunchpromenad igår. Det var tänkt att jag skulle ge bort den ena men nu vill jag varken släppa Klara eller Agda . Så jag måste nog gå och köpa en till :) Klara och Agda sitter på vårat nya köksbord i Teak som vi fått av våran hyresvärd mer om det senare.

lördag 21 mars 2009

{ Vår i luften + Kort till Elin }

Bonustävling 5 hos Hildas , passade på att göra ett beställningskort till min kollega Sannas lillasyster. Kriterierna var :

Gör ett kort, valfritt format, valfritt tema och valfri form. Ni får använda vilket material ni vill men några saker ska finnas med, saker som börjar på bokstäverna i HILDA.H: står för halvpärlorI: står för inkade kanter (spelar ingen roll om det är fluid chalk, distress ink eller nåt annat)L: står för lace=spetsD: står för dymoA: står för akrylfärg


Sannas lillasyter gillar Lime så Lime fick det bli.


Tog en promenad på lunchen idag, och det var lite vårstämning i luften. Fyndade två fina pippisar ni få se sedan. Eller föresten 3 fina pippisar. På Åhlens fanns det mycket vårfint jag skulle kunna tänka mig speciellt till köket

fredag 20 mars 2009

{ Familjen #2 }

Namn : Simbelmyne
Kallas :Simba
Född : 2004
Ras : Svenskt Halvblod
Status : Familjens slyngel
Intressen: Att retas
Äter : Hösilage och allt annat det går att få tag på
Duktig på: Putta ner matte i vattenpölar, dressyr

torsdag 19 mars 2009

{ Kontor / pysselrum }











Nu är det klart och det blev precis så bra som vi ville. Lite annorlunda från original planen.


Så här såg det ut innan på "kontoret". Har sparat det gamla skrivbordet för senare renovering.
Min pysselhörna var ju inklämd här och jag kan säga att mina saker har ökat sedan denna bild togs.



Ikea hade extrapris på snurrstolen jag ville ha i rosa fast i mörk turkos , helt okej då vi fick två stolar till priset av en , samtidigt inköptes 4 vita Vika bordskivor , 7 ben (två hade vi redan och våran konstruktion krävde 9 ben dock silverfärgade men dom skall målas vita , då vi har satt ett ben i skarvarna mellan skivorna tillsammans med stödjärn under) . Summan blev helt överkommlig 800:- för 4 meter skrivbord och 2 stolar.



Trädet med fåglar var slut på Panduro så det fick bli pippi i bur i stället, konstigt jag som har fågelskräck gillar att inreda med fåglar . Nu är det fåglar överallt i huset



En gammal hylla huserar mina dekorationer, stämplar mm . Pappersförvaringen har jag inte riktigt löst dom nya hela papprena ligger på skrivbordet och spillbitar i två mappar.

Den coola gamla lampan som sitter ovanför min plats hittade jag i våran gästlägenhet , hundarnas ena säng flyttades in så mattes skrutta kan vara nära.

onsdag 18 mars 2009

{ Altrad kista }

Här kommer en liten altrad (altrad = pyntad för er som ej är invigda i scrapvärlden ) kista.
Just denna låda kommer i papp från Panduro . Sedan har jag klätt den med papper, dekorationer och band. Precis i mina färger !!!

Idag har vi varit och lärt oss ett nytt system till jobbet , och imorgon är det dags att gå på den 7 dagar låna arbetsveckan.

tisdag 17 mars 2009

{ Tjoho }

Min LO "Rosor " vann kit-tävlingen i Hobbyhusets Mini CC i helgen.
Vinsten = Presentkort på 150:- hos Hobbyhuset. Åh så roligt !!!

måndag 16 mars 2009

{ Toarulle }

Jag bjuder på ett toarulle kort , alltså kortet är gjort av en toarulle. Beskrivniningen hittar ni här. Dom är riktigt kul att göra . Sambon använde en del toapper igår han , för hunden som käkade ett kilo godis , kräktes upp det i omgångar. Sambon sa att det var enda gången kräk luktat gott , inget mindre än kola ! Så nu har jag fler rullar att göra kort av :) Slutet gott allting gott !

{ Femkampen del 3 }



Veckans uppdrag var :
Altra något på temat FÖRVARING, vad spelar inte så stor roll - men det ni gör ska ha en förvaringsfunktion. Ju fiffigare desto bättre - var kreativa!Ni har dessutom chansen att samla ihop upp till 10 extrapoäng. Hur då undrar ni förstås?Jo, genom att vara så på hittiga som möjligt och komma på olika sätt att fästa saker på ert alster (lim, fotokuddar, självhäftande tejp och andra fästprodukter räknas inte här). Varje godkänd fästanordning ger en poäng, dock max 10 bonuspoäng. Veckans bonusprodukt är tyll, använder ni detta får ni 5 extrapoäng!
Jag har gjort en "pennställ" till mina promarker pennor , på baksidan kan man lyfta på en flik och under där finns en färgkarta över dom pennor jag har. Ingen pallplats denna gång men lyckades skrapa ihop 13 extra poäng på tyll & fästanorndingar. Hur ställningen är vet jag inte riktigt just nu

söndag 15 mars 2009

{ Kort & Punka }


Två kort till Hobbyhusets CC:

Det första med den söta kaninen och mitt älskade notpapper, blomma från Prima , bollfrans och pärlfloss
Det undre med underbart papper från My minds eye, notpapper , små rosor från Prima , gammalt brevstämpel, brads , ett blinghjärta och frans.


Jag ska nog stanna hemma , tyckte bilen gick lite konstigt sista biten till affären. Ja så klart utan luft i ett däck går det inte så bra. Sambon fick komma och hjälpa till med lite luft på burk så jag kunde ta mig hem. Chess vår ena vovve har ätit upp nästan 1 Kilo godis idag så nu har vi honom över uppsikt , hoppas allt kommer ut som det ska med papper och så . Det trodde veterinären iallafall som sambon ringde till.

Älskar alla nya papper som dyker upp , vill ha alla. Här hitter ni några riktig fina GCD Studio.


lördag 14 mars 2009

{Opps }


Jag mår bättre ..liite bättre , har till och med orkat pyssla. Men tyvärr inget jag kan visa ännu då det är till olika tävlingar.
Älskar Dooleys näst efter Baileys och eftersom jag är så sjuuuk så behövde jag lite Dooley ..och opps sorry Sanna men jag har visst smuttat upp den. Inhandlar ny till nästa spelkväll ..lovar .
Nu är jag slut som artist , melodifestivalen har jag visst missat. Vem vann ? Hoppas på Af Ugglas men det är väll inte troligt.

fredag 13 mars 2009

{ Familjen #1 }

Namn : Loke
Kallas :Snoken
Född : 2001
Ras : Weimaraner
Status : Hussegris
Intressen: Husse
Äter : Det mesta ( helst det jag inte får som typ mattes saffransskorpor, papperskartonger som det varit mat i , skedar som det varit mat på o.s.v )
Duktig på: Apportera, att pipa, och ruska på snoken så att folk får både blåtiror och fläskläppar.
Nästa vecka får ni träffa nästa familjemedlem !

torsdag 12 mars 2009

{ Sjukstuga }


Här låter det mest host , host , snörvel snörvel . Sambon är också hemma och är sjuk. Bjuder på ett bidrag jag gjorde till deltävling 2 i femkampen hos Hildas förra veckan .


Reglerna löd :
Här ska ni göra ett litet "kortkit" med TRE olika kort. Dessa kort ska ha något gemensamt, som gör att man kan se dem som en helhet. Det kan vara ett specifikt tema (t ex runt ett dop?) eller att ni använt ungefär samma material och färger till alla tre osv. Minst ett av korten ska ha en ANNORLUNDA FORM (alltså inte vanligt rakt format). För övrigt är det valfria format som gäller.Veckans bonusprodukt som genererar 5 extrapoäng är nålar/pins. (Behöver bara finnas på ett av korten för att få bonuspoängen)


Det var lite dåligt med nålar här hemma så det fick bli en vanlig knappnål med lite floss runt sig. Solen i mitten är ett placeringskort , det första ett inbjudningskort som borde landat i någons brevlåda. Och det tredje ett tackkort. Alla i samma papper & färger. Jag ligger kvar på en 3:e plats delad med några till :)

tisdag 10 mars 2009

{ Hattar & Sjukdom }




Lovade ju en uppdatering igår men tyvär blev det ej så då jag blev sjuk. Började med ett illamående så jag fick vända tillbaka hem från jobbet, som övergick i huvudvärk och ont i örat under natten. Känner mig febrig och yr . Inte roligt

Jag bjuder på en LO som jag gjort till Brunkullans Mars tävling del 1. Det var riktigt skoj att göra denna , och jag blev faktiskt rätt nöjd.

Har satt sambon i arbete med kontoret/pysselrummet då jag själv inte orkar. Nu håller han på att bli sjuk också . Hur ska detta gå ?? Jag är ju sådan att har jag börjat med något vill jag ha det klart , helst igår ..hihi