lördag 31 januari 2009

Syster Yster fyllde år , kissar gillar hon så kisse fick det bli. Efter en dag av galna saker . Sönderslagna biltråg , sjuka hästar och annat smått och gott kom vi iväg

fredag 30 januari 2009


Unghästen fick för sig att kliva in till kompisarna i hagen bredvid , trots dubbla staket och allt .
Från början såg inte såret ut som det skulle behöva sys men , det var ganska rejält och såg ut som tråden skurit upp ett jack. Vid koll ett par timmar senare såg det värre ut och djupare. Han hade ont och var halt. Vetrinären fick komma ut och halv ett inatt var han färdigsydd. Nu står han på penecillin och smärtstillande . ut i hagen får han inte gå bara lugna promenader , vilket inte är så lätt för en kille med mycket bus i kroppen

fredag 23 januari 2009


Jobbar kortpass 8,5 timme men är lika trött för det ändå. Somnar på soffan som en stock vid 19 tiden om kvällarna, jag som tänkt att jag skulle hinna pyssla lite och så.
Igår gjorde M en underbar lasagne och jag slängde ihop en sockerkaka , vispade lite grädde och hällde på lite jordgubbskulor och vips så ha vi en god bakelse till efterrätt . Lite gott som ger lyx - vardagslyx.
Fick en förnimmelse om gamla goda sommarminnen igår när jag klev ut på trappen för att röka min kvällscigarett (ja jag vet , har inte slutat än) en förnimmelse om sommar på kompisens veranda ett tetrapack röd vin och mycket prat om allt som hör livet till . Det är verkligen dags att ta kontakt med min kära vän Anna nu , verkligen dax för årets ena ledord är ju Omtanke. För är det något Anna ger så är det omtanke


onsdag 21 januari 2009


Bilder från Ikea

Idag har vi varit på en liten tripp , själva resan dit vart ganska skoj då kollegan /vännen Raila inte kört manuell bil på ett tag. Först var vi till myrorna där jag fyndade en rund hög vas i glas som jag velat ha en längre tid 45:- kostade den helt i min smak. Sedan bar det av till Ikea för Raila skulle ha köksmöbler. Handlade för hela 93:- det är ovanligt när man är på detta ställe, det vart en lampa , 2 ramar , ett ljus och lite pynt. Dom hade fått in lite nytt och ovan ser ni lite jag är sugen på

tisdag 20 januari 2009


Vädret är urusel ute, så jag är inne och pysslar lite , tapeten från Make Up The Wall heter Jungle och kommer från Tapetorama och antingen låter du den vara som den är eller så färglägger du den själv. Hos mig ligger ett litet prov som jag tänkte förvandla till tavla , resultatet får ni se när det är klart. När det är så här mörkt och trist behöver man lite ljus i tillvaron i form av färger . Dom fina tallrikarna i retrostil kommer från French Bull och finns hos Broarne en jättehärlig webbutik med massa godsaker

lördag 17 januari 2009

Förlåt älskling & Sanna men jag kunde inte låta bli , ni såg för härliga ut :)
Igår hade vi Wii kväll här hemma roliga kollegan Sanna, min sambo och jag.
Det var sjukt roligt och idag har jag träningsverk överallt tror jag. Det måste vi göra om igen.

tisdag 13 januari 2009

Mitt i natten i central Stockholm , en liten tant , en rullator. Det är 5 + men vinden blåser . Utanför "huset" här på jobbet står en tant. En dam med rullator , tofflor på fötterna och nylonstrumpor på benen . Jag går fram och frågar om hon behöver hjälp. Ja tack säger hon jag vill gärna ha något varmt i mig. Jag frågar lite försynt vad tant gör ute klockan 01 på natten . Och det vet hon inte riktigt , hon vet inte ens att klockan är ett på natten. Jag frågar om hon vill att jag ska ordna så hon kommer hem och ja det vill hon . Hon säger att hon bor ensam , utan hemtjänst men dynamoutskriften på hennes rullator skvallar om något annat. Min tant är klädd i hederlig gabardin klänning, kappa och basker . Hon är även klädd i ett pat tjocka thinsulate fingervantar som hon ej fick på sin ena reuamatism angripna hand. Jag frågar tant om det inte är kallt med tofflor , nädet är ju ett par fina skor säger tant. Visst är dom snygga säger jag men inga varma strumpor heller, nu pratar
vi inte mer om mig säger tant. Jag ringer polisen som faktiskt inom 10 minuter kommer till platsen . Det är picketen som kommer och ut stiger 2 gigantiska och 1 mindre gigantisk poliskonstapel , kallar damen för fröken och stoppar in henne i bilen .
Vart tant är nu vet jag ej förhoppningsvis där hon skall vara

Vad är igentligen min stil ?


Jag går igång på alla dessa vita vackra hem som ny syns överallt , det är för visso hur vackert och underbart som helst. Men face the truth .. vi har fyra stora hundar , en katt och två hästar . Ja nu bor ju inte hästarna inne , men ja ni fattar ? Hur länge skulle allt vara vitt ?


Jag går även igång på otroligt färgsprakande hem i turkost , orange , rosa och limegrönt. Starka klara färger med en grund i vitt .. Love that


Andra stilar som tilltalar mig är den romatiska med rosor och ljuva pasteller , även den mörka murriga (tänk engelskt bibliotek med läderfåtöljer och skotskrutiga plädar eller varför inte med inslag av det orientaliska ?


Min stil är nog en blandning av allt detta och lite till ... Förbättring = Acceptera att jag har min still alla andra har sin .

söndag 11 januari 2009


Märkte när jag skulle boka tid med hovslagaren att jag inte hade någon ny kalender. Snälla Sanna handlade en åt mig på Åhlens och hon träffade helt rätt. Det blev en miljökalender från Burde i återvinningsbart material..helt rätt med tanke på mina tre ledord för i år : Omtanke, återvinning & förbättring

lördag 10 januari 2009

Återigen för att knyta an till detta ärende om det nya året . Ord nummer nummer 2 är omtanke.

Omtanke om mig själv, min kropp, mitt sinne men även omtanke om familj och vänner .

Jag måste bli bättre på att ta hand om mig själv. Sluta röka, börja tänka på vad jag äter, börja tänka på motion , min hy , min själ för jag vill väll leva och vara kry ett tag till ?


Började dagen efter nyårsafton att middagsmaten skall i fortsättningen innehålla grönsaker av något slag , just denna dag blec det kallrökt lax, potatis , en klick majonäs och purjolök & squashs stekt i ekolgisk chiliolja vi köpte på julmarknaden *mums*


Tänkte dessutom överaska min sambo genom att i allafall ha börjat med sluta röka kampanjen när han kom hem från Norrland . men tji fick jag. Bara tanken fick mig att kedjeröka ...varför ska just jag ha så dålig karraktär ?

Vill även ta mig tid för att klä mig bättre , sminka mig fixa håret. Att tänka på detta är alltid en början ??

Mina vänner ..är alldeles urusel på att ta hand om mina vänner. Bättring 2009 absolut.


"Så länge du är övertygad om att det du gör har en mening,

kan du ta dig igenom både rädsla och utmattningoch ta nästa steg"

Arlene Blom

torsdag 8 januari 2009

Sannas farmor Berit ..äh Britt fyller år
ett kort byttes mot en milkshake , ett mycket bra byte i mina ögon. Jordgubbsmilkshake mums :)

Men det tog ett tag innan vi kom fram till hur gammal farmor blev , eller hur Sanna ??

"Gravid med Tilda alltså 05 Jan= Gudrun = 70 år alltså 09=74"

Hmm någon som e med ?

fredag 2 januari 2009


För att återgå till inlägget från igår , tänkte jag bli bättre på att återvinna och ta tillvara på saker. Är annars rätt så duktig på att kasta saker , älskar att slänga gammalt skräp men älskar samtidigt också gammalt skräp. Håller på att sortera i linneskåpen och kommer behålla det som man verkligen kan gör något av , det är alltid en början.
Skall även tänka mig för när det gäller sopor, el förbrukning och annat sådant. Inköp skall också hållas nere. Har iof sig ett par saker som vi verkligen skulle behöva ha nytt av här hemma men skall göra mitt bästa för att använda det som redan finns i gömmorna.


dag har det varit kallt ..uppåt - 15 grader. Har varit ute och ridit mest hela dagen och när jag kom in och tände en brasa och åt lite vart jag trött, jättetrött. Har så många ideer och annat jag vill göra men frågan är nu orkar jag göra något ikväll elller ska jag bara softa framför tv:en med mitt boderi ?

torsdag 1 januari 2009

Bild: Teamjes

Hej på dig nya året !
Började det nya året med frossa och ont i halsen samtidigt som glasskrossarna efter raketerna haglade in likadant samtalen om folk fast i hissar . Resan hem gick dock lugnt och stillsamt men med mycket mer trafik än vanligt den tiden på natten.
Var tvungen att tända en brasa idag för att inte frysa ihjäl, våran golvärme har varit trasig sedan vi flyttade in för snart två år sedan. Just nu har vi ETT oljeelement .
Hade inte tänkt göra någonting alls idag men började fixa undan lite julsaker , det måste göras denna vecka annars blir det kvar till i slutet på Januari.
Tänkte att detta året skall bli det året då man gör saker man alltid säger att man ska göra. Fokus skall läggas på blandannat
*Återvinning
* Omtanke
* Förbättring
Återkommer till detta. Nu skall jag dricka en kopp te. Sedan titta på tv eller pyssla eller ..tja vi får se det är ju bara jag , Skrållan & katten hemma så vi gör lite som vi vill.